Escoles, 4 - 08513 Prats de Lluçanès

938 560 229

Projectes de FEDAC Prats

Projectes de l'escola

A més de dur a terme amb els alumnes els projectes diferenciadors vinculats al pla d’innovació pedagògica #avuixdemà2024, a FEDAC Prats participem també en una sèrie de projectes d’escola.

 Projectes escolars europeus

Participem en projectes europeus a partir de la plataforma eTwinning, que permet que alumnes i docents de diferents països d’Europa treballin col·laborativament sobre un tema acordat prèviament fent ús de les eines TIC.

D’aquesta manera, fomentem la comunicació i el treball entre escoles d’altres països, coneixem noves realitats, millorem la competència digital i el domini de la llengua anglesa.

En els darrers cursos, a FEDAC Prats hem utilitzat els projectes eTwinning per tractar temes com el patrimoni cultural de cada país, la mascota viatgera, les activitats tradicionals típiques de cada escola, etc.

Auxiliar de conversa en llengua anglesa

Participem en un programa d’auxiliars de conversa, que ens permet acollir cada any un jove nadiu de parla anglesa a l’escola. L’auxiliar dona suport al projecte multilingüe de l’escola i integra l’ús de la llengua anglesa en els aprenentatges.

Un dels elements fonamentals d’aquest projecte són també les famílies, que durant el curs escolar acullen l’auxiliar de conversa a casa seva.

Matemàtiques vivencials EMAT

Mitjançant el joc i la manipulació directa de diferents materials, els nens i les nenes aprenen de manera cíclica els diferents conceptes matemàtics, sempre relacionats amb el món que els envolta i adquireixen habilitats com són quantificar, comparar, relacionar, repartir, classificar…

Gran recapte d’aliments

El Gran Recapte de Càritas és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. Aquest projecte ajuda a conscienciar alumnes, famílies i personal docent de les desigualtats socials i prendre consciència del malbaratament dels recursos alimentaris en la nostra societat.

Els alumnes de 5è de primària són els responsables de dur a terme aquest projecte: dissenyen cartells informatius, fan campanya de sensibilització a les aules i col·laboren amb Càritas a l’hora de fer el recompte definitiu dels aliments recollits a la població.

Donació de sang

Com a projecte d’Aprenentatge-Servei (ApS), els alumnes de FEDAC Prats participen en la campanya de conscienciació a favor de la donació de sang. L’objectiu és que alumnes i famílies siguin conscients de la transcendència de la donació de sang amb la finalitat d’incrementar-ne les donacions.

Alhora, el projecte potencia el treball col·laboratiu i de grup, la creativitat i l’ús de les eines TIC. Els alumnes de 6è de primària són els promotors del projecte juntament amb el Banc de Sang i Teixits.

Apadrinament lector

L'apadrinament lector és una activitat cooperativa que es realitza en parelles formades per alumnes de cicle superior de primària, que fan de padrins de lectura, i alumnes d’educació infantil i de primer de primària, que fan de fillols.

Els padrins adquireixen el compromís principal de vetllar per l’aprenentatge lector dels seus fillols i els ajuden a aprendre a llegir tot encomanant-los el gust per la lectura.

ApadrinaTAC

Aquest curs iniciem un projecte d’escola anomenat ApadrinaTAC, en el qual els alumnes de primària ajuden els alumnes d’educació a infantil a familiaritzar-se amb els ordinadors Chromebook.

Projecte G Suite

Els alumnes de primària disposen d’ordinadors Chromebook (a partir de 3r d’ús individual) i l’alumnat d’infantil, de tauletes. Amb el projecte G Suite es familiaritzen amb les eines de l’entorn Google for Education i el Chromebook. Així, aprenen a crear documents, presentacions, fulls de càlcul, sites… L’objectiu és dinamitzar el procés d’aprendre a aprendre fent un bon ús de les noves tecnologies.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website