Escoles, 4 - 08513 Prats de Lluçanès

938 560 229

Educació primària

Educació Primària (P1, P2, P3, P4, P5 i P6)

Durant tota l’etapa de d’educació primària, a FEDAC Prats acompanyem els nens i nenes en la descoberta i el desenvolupament dels seus talents personals. Oferim una formació integral perquè siguin alumnes competents globalment i també perquè esdevinguin persones crítiques, sensibles i compromeses amb l’entorn, que s’estimin el territori i que sàpiguen cooperar amb els seus iguals.

Projectes de l’etapa

Intercanvis escolars amb Europa

Des del passat curs, al cicle superior de primària participem en un projecte Erasmus+ per fer un treball conjunt amb escoles de diferents països a través de la plataforma eTwinning.

Aquest programa d’intercanvi escolar inclou també la mobilitat física durant una setmana d’alumnes i mestres als països participants. El fet de viatjar per Europa permet conèixer la cultura i les tradicions de cada país, establir lligams personals i utilitzar la llengua anglesa en un context comunicatiu real.

Exàmens de Cambridge

La nostra escola és centre preparador dels exàmens oficials de Cambridge en tres nivells: Starters, Movers i Flyers.

Al llarg del curs, organitzem diverses activitats per consolidar i ampliar l’aprenentatge de la llengua anglesa. Així, donem prioritat a la competència oral i escrita per tal d’assegurar que l’alumnat sigui capaç d’entendre, participar i interaccionar en situacions comunicatives diverses. D’aquesta manera, l’alumnat se sent més preparat per realitzar aquests exàmens oficials amb examinadors externs formats i autoritzats per Cambridge ESOL.

Treball per projectes (de P1 a P6)

El treball per projectes permet que els nens i les nenes siguin protagonistes de l’aprenentatge i que aquest esdevingui significatiu, ja que se centra en els interessos dels propis alumnes. A més, aquesta metodologia ajuda a gestionar els errors i a entendre que equivocar-se forma part del desenvolupament.

Intercanvi intergeneracional (centre de dia, residència d’avis)

Les activitats intergeneracionals afavoreixen el desenvolupament integral de les persones, sigui quina sigui la seva edat, gènere, situació social i grau de limitació funcional. Per aquest motiu a FEDAC Prats fomentem l’intercanvi, la solidaritat entre generacions, la cooperació i el fet de compartir experiències, habilitats i coneixements amb persones grans.

Aquest projecte s’adreça als alumnes del cicle mitjà de primària i es realitza amb la col·laboració del centre de dia Bona Sort i la residència de gent gran Nostra Senyora de Lourdes. D’aquesta manera fem possible el contacte mutu i donem l’oportunitat a grans i petits de compartir les seves vivències i experiències.

Certamen de lectura en veu alta

Els alumnes de cicle mitjà i superior participen en el certamen de lectura en veu alta. L’objectiu és incentivar la lectura tot millorant la capacitat d’expressar-se oralment, comprendre l’organització del text, treballar l’entonació, la vocalització i la interpretació. A més, aquest projecte també ajuda a superar pors i a guanyar seguretat a l’hora de presentar-se en públic.

Apadrinem el patrimoni

A Prats gaudim d’un entorn natural privilegiat que ens permet participar en projectes de recuperació i conservació d’espais propers a l’escola com a recurs didàctic. En aquest sentit, tenim apadrinada la Font del Xambó i del Ti, on els alumnes de cicle mitjà, juntament amb les famílies i diferents entitats del poble, fan actuacions de manteniment i millora.

CUEME (Emprenedoria)

El projecte CUEME pretén introduir la cultura emprenedora a l’escola. Durant un curs escolar, els alumnes del cicle superior de primària creen i gestionen una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa i altres agents socials de la localitat. La realització d’aquest projecte reforça valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats, l’equitat i constitueix una eina d’inclusió social.

La cooperativa es gestiona de manera democràtica i participativa, i dona part dels beneficis obtinguts a un projecte social.

Activitats complementàries

Com a escola concertada, a FEDAC Prats oferim una sèrie d’activitats complementàries dins de l’horari escolar que reforcen el nostre projecte educatiu. A l’etapa d’educació primària, oferim les activitats complementàries següents:

  • Lideratge personal: LeaderInMe
  • Interioritat: TUtopia/Emmaús
  • Escacs
  • artTIC: robòtica, llenguatge de programació i creativitat
  • Oratòria

Consulta els detalls de les activitats complementàries al pdf.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website