Escoles, 4 - 08513 Prats de Lluçanès

938 560 229

Projecte Banda Escolar!

Projecte Banda Escolar!

A qui va dirigit?

Aquest curs 2023-2024, hem posat en marxa el Projecte de la banda escolar pels alumnes de Cicle Mitjà de l’escola FEDAC Prats, coordinat per l’EMAL (L’Escola de Música i Arts del Lluçanès). És un projecte adreçat als centres d’educació primària de Prats de Lluçanès.

Aquest nou projecte té com a objectiu principal l’accés de l’alumnat a la pràctica instrumental de manera experiencial, participativa i democràtica a través de sessions que es desenvolupen a l’escola FEDAC Prats dins de l’horari lectiu. Els alumnes de la nostra escola hi participen tocant la trompeta, el trombó i el clarinet.

L’alumnat participant rep l’acompanyament d’un professor/a de l’EMAL i un mestre/a especialista de música. Les classes tenen una durada d’una hora setmanal i s’allargaran durant tot el curs. Té una durada de dos anys per l’alumnat de 3r i un any per l’alumnat de 4t.

Què es treballa?

A partir de la pràctica instrumental conjunta es treballen i potencien valors com el respecte, la tolerància, l’autonomia, la interdependència i el treball en equip. Alhora vol ser una eina que contribueixi al desenvolupament de competències socials i relacionals dels nens i nenes.

El projecte compta amb el recolzament de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, que ha assumit el cost econòmic del professorat; la Fundació Doctor Grau, que ha fet la compra dels instruments, les escoles participants, que han coordinat la proposta, i l’EMAL, que s’ha encarregat de la direcció artística del projecte i de la coordinació general.

També podeu veure el Projecte de la banda escolar en el reportatge del 9Tv

Infants, famílies i docents estem molt il·lusionats i volem donar les gràcies a totes les persones i entitats que hi han treballat de valent per fer-ho possible.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website