Escoles, 4 - 08513 Prats de Lluçanès

938 560 229

Mobilitat Erasmus+ a Anglaterra

Mobilitat Erasmus+ a Anglaterra

L’escola Fedac Prats, l’any 2019 es va unir per participar en el projecte Erasmus+. “On the Wings of Legends (OWL), és un projecte multi literari dissenyat per alumnes d’educació primària.  Aquest és un projecte que té com objectiu principal promoure la lectura i captar l’atenció als alumnes a llegir i enriquir les habilitats literàries. L’exploració de històries i llegendes de 6 països diferents seria la via per aconseguir aquests objectius. Es volia observar les diferents llegendes de diferents cultures i, fent servir les seves ales poder volar de país a país. També es volia combinar l’educació digital amb altres activitats per fer de l’aprenentatge més fascinant. Utilitzant les llegendes com a punt de partida, els nens i nenes podien crear les seves versions, així com també conèixer les originals. 

Després de gairebé 4 anys del projecte “On the Wings of Legends (OWL), aquest curs 2021-2022 es va realitzar la seva cloenda. Alguns alumnes de 6è de Primària van participar en la mobilitat programada a Anglaterra. 

Aquesta mobilitat tenia com objectius conèixer-se entre els alumnes de diferents països, desenvolupar lealtad entre ells, expressar-se ells mateixos a través de la comunicació verbal, incrementar la seva autoestima i millorar les habilitats lingüístiques de la llengua anglesa. 

Durant l’estada a Chelmsford, ciutat on es va portar a terme la cloenda, els nens i nenes tenien planificades diverses activitats. El primer dia es va realitzar la benvinguda de l’escola, on tots els nens i nenes dels diferents països es van conèixer. Es va continuar amb activitats referents al projecte, com per exemple la creació d’un còmic basat en una de les llegendes.  El següent dia, l’activitat principal era la representació d’una petita obra de teatre d’una de les llegendes. A més a més, els alumnes van poder assistir a una classe de ciències en anglès. 

El tercer i el quart dia es van realitzar diferents sortides. Primer, una visita a un castell, a Colchester, on els nens i nenes van poder conèixer més sobre la història del castell i el seu impacte en la ciutat. La segona sortida va ser a la ciutat de Londres, on tots ells van poder descobrir les zones més emblemàtiques de la capital juntament amb la història i origen de la llegenda del mateix país. Finalment, l’últim dia va coincidir amb la celebració dels 70 anys de mandat de la Reina d’Anglaterra. Els alumnes van poder participar en diferents activitats molt especials pel dia tan important pels britànics. També es va dur a terme la despedida de tots els grups dels diferents països, deixant enrere una experiència molt enriquidora, tant acadèmicament com personalment per tots ells.