Escoles, 4 - 08513 Prats de Lluçanès

938 560 229

Coneixem el patrimoni del Lluçanès

Coneixem el patrimoni del Lluçanès

En què consisteix?

“Coneixem el patrimoni del Lluçanès” té com a principal objectiu apropar els infants els elements patrimonials del territori del Lluçanès perquè puguin conèixer-los, valorar-los i estimar-los. Es tracta de sensibilitzar sobre la importància del nostre patrimoni i la seva conservació, i a la vegada potenciar la identitat i el sentiment de pertinença.

A qui va dirigit?

Els nens i nenes de tota la primària de la nostra escola participen en la sortida el Centre d’Interpretació de la Bruixeria (CIB), subvencionada pel Consorci del Lluçanès, i així coneixem el patrimoni del Lluçanès.

Què hem après?

El CIB ens introdueix el món de les brúixes, remeieres i dones sàvies, a partir de tres àmbits:

  • Creences i costums de la bruixeria popular
  • Formes de protecció envers aquest fenomen
  • Altres costums relacionats amb la bruixeria de l’època Moderna

Què hem fet?

L’activitat realitzada és la visita aventura (Còdex XVII) que inclou la visita el CIB que es complementa amb un joc per trobar el llibre on hi han escrites les receptes que eren els remeis que utiltzaven les remeieres, en el context que va acompanyar la mala sort de les dones acusades de bruixa durant el segle XVII.

“Coneixem el patrimoni del Lluçanès” ens permet descobrir una mica més el nostre entorn i la seva història.

Aquesta sortida ens ha permès trencar mites sobre les creences populars. Amb les explicacions de la Queralt ens hem adonat que un fet pot esdevenir molt diferent segons la perspectiva en la que ho mirem i l’època en la que es troba. A FEDAC Prats acompanyem els nostres alumnes a tenir un esperit crític i a ser líders d’ells mateixos.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website