Escoles, 4 - 08513 Prats de Lluçanès

938 560 229

Sortida al Lab 0_6 i 6_8 de la UManresa de Manresa

Sortida al Lab 0_6 i 6_8 de la UManresa de Manresa

A qui va dirigit?

Els infants d’educació infantil i cicle inicial de primària fem una sortida  al Lab 0_6 i 6_8 de la UManresa, un centre de descoberta de la ciència en les primeres edats. El Lab 0_6 i 6_8 ofereix espais per a nens/es de 0 a 8 anys amb propostes centrades en l’àmbit de la ciència. 

Què hi hem trobat?

Els diferents espais estan configurats amb material real disposat per àmbits temàtics de manera suggerent, de lliure accés pels nens i nenes i amb una intervenció molt acurada i respectuosa amb els infants per part de l’adult.

  • Material natural, quotidià de qualitat.
  • Funcionament de lliure elecció.
  • Ambient confortable, afavoridor de la concentració.
  • Versàtil.

Visita al Lab 0_6 i 6_8

Què hi fem?

Preparació contextualitzant la sortida i activant els coneixements previs de la ciència. Què és la ciència? Quin tipus de preguntes es fan les persones científiques? Què els interessa saber del seu entorn? Què és un laboratori? Què hi podrem trobar? Què hi podrem descobrir? Què ens imaginem que podrem fer amb…?


La visita mantenint un clima confortable i segur donant valor en fer dels infants amb la presència de l’adult. S’eviten les interferències que puguin irrompre en el procés de descoberta i aprenentatge dels infants: S’ajuden quan ho requereixen sense revelar la solució, s’animen a pensar i a fer-se preguntes, s’animen a superar els reptes proposats i sobretot es recorda que l’error forma part del procés d’aprenentatge.


A l’escola la sortida al Lab 6_8 de la UManresa té continuïtat a l’aula amb la metodologia  d’apropament a la ciència que desenvolupem a l’escola FEDAC Prats dins del projecte Tinkering.

Hem visitat un espai on hem pogut experimentar, descobrir, investigar i aprendre mentre ens ho passàvem molt i molt bé.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website