Escoles, 4 - 08513 Prats de Lluçanès

938 560 229

Projecte Osona Art i Mur a l’escola Fedac Prats

Projecte Osona Art i Mur a l’escola Fedac Prats

Els alumnes de cicle superior, continuant amb la nostra implicació amb l’entorn, hem participat en el projecte Osona Art i Mur. És una proposta cultural d’Osona Turisme impulsat pel Consell Comarcal i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional i el Pla de Foment Territorial de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta d’una proposta d’art urbà  a diferents carrers de cinc municipis de la comarca d’Osona: Alpens, Manlleu, Prats de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau i Sant Julià de Vilatorta.

Les propostes estan inspirades en la història i el patrimoni de cada localitat des d’una perspectiva artística, innovadora i contemporània.

Per realitzar el projecte s’han seleccionat artistes reconeguts, nacionals i internacionals.

La temàtica de les obres artístiques al nostre poble, Prats de Lluçanès, té relació amb les Festes de Sant Joan i els Elois i la transhumància. Es realitzen cinc murals de grans dimensions a diferents parets del poble, que s’omplen de llum i color.

Els i les alumnes de cicle superior de FEDAC Prats juntament amb alumnes de l’Escola Lluçanès i l’Institut Castell del Quer hem col·laborat amb l’artista Chu Doma en la creació i elaboració d’un mural participatiu a la paret del Carrer Mateu Garreta. 

Chu Doma és un artista polifacètic nascut a Buenos Aires. La seva obra s’expressa en construccions geomètriques que obren el joc a allò simbòlic.

Els objectius d’aquest treball participatiu són:

  • Reflexionar fomentant el diàleg entre l’artista i els alumnes.
  • Viure l’experiència i modificar l’entorn.
  • Fomentar la creativitat de l’alumnat i donar eines a l’artista perquè s’inspiri per portar a terme la seva obra.

El treball s’ha estructurat en quatre sessions: 

A la primera sessió s’explica en què consisteix el projecte d’Osona Art i Mur, quin és el treball artístic que s’ha de fer a partir del tema escollit, es fa una presentació de l’artista i una pluja d’idees sobre el tema per part dels alumnes.

En una segona sessió els alumnes fan dibuixos a l’estil de l’artista, es retallen les formes i es munta un collage. Aquest collage servirà a l’artista d’eina d’inspiració per començar a treballar i crear el primer esbós.

En  la tercer i quarta sessió els alumnes ajuden a l’artista a pintar el mur.

Els alumnes han participat activament i amb interès en el procés de creació de l’obra des dels primers esbossos fins l’elaboració final al mur. Han pogut viure de ben a prop l’art urbà, gaudint i aprenent d’aquesta experiència.

Podeu veure el procés de creació i elaboració del mural en el següent vídeo.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website