Escoles, 4 - 08513 Prats de Lluçanès

938 560 229

Participació en l’Aplec del Pare Coll i presentació del capgrós de l’escola

Participació en l’Aplec del Pare Coll i presentació del capgrós de l’escola

Els nens i nenes de 5è de primària de l’escola han participat en la celebració de l’Aplec del Pare Coll i han presentat el capgrós de l’escola FEDAC Prats, la bruixa Napa.

La celebració de l’Aplec del Pare Coll és una de les tradicions de la institució FEDAC on els protagonistes són els nens i nenes de 5è d’educació de primària de les escoles FEDAC de Catalunya. Enguany l’Aplec ha comptat amb uns convidats molt especials, perquè hi hem celebrat també la 1a Trobada de Capgrossos FEDAC!

500 nenes i nens i 34 capgrossos FEDAC vinguts d’arreu de Catalunya s’han aplegat a l’Estadi Municipal el Congost de Manresa, escenari de la tradicional trobada d’alumnes en honor a Sant Francesc Coll. Aquest curs l’Aplec ha arribat a la dotzena edició.

Gimcana, jocs i danses

Durant el matí, els alumnes de 5è de primària de les diferents escoles han participat en una gimcana amb reptes, jocs i proves físiques per obtenir pistes al voltant dels capgrossos que han vingut a la trobada i que han estat els altres grans protagonistes de la jornada.

 I és que els infants de cada escola han fet també ballar els seus capgrossos per presentar-los en societat al ritme de diverses músiques, tan populars i tradicionals catalanes com més modernes.

Amb trobades com aquesta, les escoles FEDAC ens proposem afavorir el sentit de pertinença i de comunitat, tal com recull el nostre pla d’innovació educativa #avuixdemà. Alhora, volem que l’alumnat visqui experiències memorables al voltant de la companyonia i l’amistat que romanguin per sempre en el seu record.

1a trobada Capgrossos FEDAC

Els capgrossos són el resultat del projecte artístic Capgròs, impulsat per l’àrea de +ART a les escoles. L’alumnat d’educació primària de totes les escoles FEDAC ha superat amb escreix el repte artístic plantejat per a aquest curs: dissenyar i construir col·laborativament uns capgrossos relacionats amb l’entorn proper de cada centre.

A l’Aplec del Sant Francesc Coll hem pogut veure el resultat tan espectacular del projecte Capgròs: els 34 capgrossos FEDAC reunits a Manresa simbolitzen la feina ben feta i la diversitat que conviu a les escoles FEDAC.

Us compartim el vídeo de la celebració.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website