Escoles, 4 - 08513 Prats de Lluçanès

938 560 229

Inaugurem els nous espais educatius de l’escola

Inaugurem els nous espais educatius de l’escola

Obrim les portes de Fedac Prats a tota la comunitat educativa i en un acte festiu inaugurem els nous espais educatius de l’escola. Concretament fem la inauguració  dels nous patis amb l’objectiu d’ampliar els espais exteriors de l’escola Fedac Prats. Espais que aportaran a les nenes i els nens la possibilitat de viure noves experièncias, fer grans descobertes i viure divertides aventures.  

Projecte pati

Els nous espais són el resultat final del projecte pati portat a terme  en tots els cursos de l’escola durant els dos últims anys. Aquest projecte es va iniciar partint de la proposta feta per la Shaker de la nostra escola amb la finalitat de propiciar la innovació pedagògica.

En primer lloc els i les alumnes per cursos van pensar i dissenyar com els agradarien que fossin els patis. Posteriormente i per tal de promoure una estructura assembleària, l’alumnat i les famílies decideixen quins elements hi haurà als patis així com la decoració i ambientació de l’entorn.

El pas següent ha estar implicar a les famílies demanant la seva col·laboració. S’ha creat diferents grups de treball  per tal d’organitzar-nos en la realització de les diferents tasques. Cadascú aporta el seu talent i treballem en la construcció del galliner, la casa i la cuina, l’hort, l’espai de psicomotricitat i l’arranjament i pintura de les parets.

Ara és altra vegada el torn de l’alumnat. Dins del projecte +ART a les escoles, portat a terme a les 25 escoles FEDAC, iniciem la investigació sobre artistes que ens poden inspirar en la decoració de les parets. La artista escollida és Yayoi Kusama, una artista japonesa que ens crida l’atenció per les seves pintures que fa amb cercles de colors. Per plasmar l’obra i pintar comptem amb l’acompanyament de dues mares expertes que ens guien i ajuden.

Finalment inaugurem els nous espais educatius de l’escola molt contents i contentes del procés seguit i del resultat final. Esperem que aquests espais educatius siguin llocs d’aprenentatges, relacions i vivències personals i amb els altres. Respectar-los es una feina de tots que ens farà responsables i conscients de la importància de cuidar l’entorn i els seus elements.

El projecte pati és un projecte realitzat entre tota la comunitat educativa. Donem les gràcies a totes les persones que hi han col·laborat.

Junts fem bategar l’escola!

A continuació podeu veure el vídeo de les diferents activitats realitzades en el projecte pati.