Escoles, 4 - 08513 Prats de Lluçanès

938 560 229

Ens visita l’autor  Víctor Aldea dins del programa “Autors a les aules”

Ens visita l’autor  Víctor Aldea dins del programa “Autors a les aules”

A l’escola FEDAC Prats ens visita l’autor Víctor Aldea dins del programa “Autors a les aules” organitzat per la institució de les Lletres Catalanes.

El programa “Autors a les aules” té com objectiu fomentar la lectura als nens i nenes de les diferents edats. Desenvolupar les habilitas comunictives i l’hàbit de la lectura forma part dels projectes de les Escoles FEDAC. Aquest curs 2022-23 l’activitat s’ha portat a terme en els cursos de P1, P2, P3 i P4. Per cicles els alumnes han llegit un llibre d’en Víctor Aldea corresponent a la seva edat. 

A Cicle Inicial, P1 i P2, el llibre escollit és titula “L’Estevet, quin bon amic”. Fent la lectura hem gaudit llegint les quatre històries de l’Estevet i els seus amics.L’Estevet i els seus amics s’ho passen d’allò més bé junts: van d’excursió amb bicicleta pel camp, es banyen a la piscina, reben la visita de la Rita, la gallina periquita, i fins i tot es fan uns ventalls preciosos per fer-se passar la calor. Acompanyar aquest ratolí tant eixerit de la Vila de LlunaPruna ens ha fet passat uns moments molt divertits i màgics, saber que més passaria ens ha provocat curiositat i ganes de llegir per descobrir-ho.

La visita del l’autor, molt esperada per tots, ha estat mágica i sorprenent. En Víctor Aldea a més d’escriptor és professor d’idiomes i aquesta passió per les llengües es fa evident només entrar a l’aula. Seguidament i recordant una aventura viscuda pels protagonistes del llibre fem  un taller de sabons.Per acabar, i abans de que ens signi els llibres, ens contesta les preguntes que haviem preparat. Així coneixem una mica més a l’autor i la seva feina. 

A Cicle Mitjà el llibre llegit és “L’home rellotge” . Coneixem en Biel, un nen de vuit anys que viu en un edifici de Barcelona amb els seus pares i la seva germana petita. Les vacances de Nadal són a tocar, és dissabte al matí i ell s’avorreix, tancat a casa. El Biel, que té molta imaginació i ganes que passin coses… Amb ell descobrim un munt de secrets i vides fantàstiques.

Durant la visita a P3 i P4 després de fer-i una entrevista els passa un vídeo sobre el tema del llibre, el temps i les vides fantàstiques dels veïns d’un edifici.Posteriorment ha escrit una dedicatoria a cada exemplar que després ha signat.

Moltes gracies Víctor!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website