Escoles, 4 - 08513 Prats de Lluçanès

938 560 229

El dia a dia a Infantil 3 anys

El dia a dia a Infantil 3 anys

El dia a dia dels nens i nenes d’Infantil 3 anys a la nostra escola, l’escola FEDAC Prats, és intens i emocionant.

Al matí els pares, avis o altres familiars els acompanyen fins a la porta petita vermella, aquí els prenem la temperatura i continuen per la línea d’aquest color parant-se a posar una mica de gel desinfectant a les mans.

 A dins a vegades ja hi ha companys i companyes que fa una estona que han arribat. Els seus pares han d’anar a treballar i han vingut abans a l’escola.

A preparar-se tarden una mica, la mascareta, la motxilla, la jaqueta, la bata… Sempre els ajudem però els agrada fer-ho sols perquè, com ells i elles diuen, són molt grans.

El “Bon dia”

Quan estan tots i totes a punt fan el “Bon dia”. Mitjançant un conte o unes imatges parlen i reflexionen sobre uns temes que els atrauen molt: els amics, l’alegria, l’amor… cada mes un de diferent. En aquest moment tan especial els acompanya la tutora i dos dies a la setmana també l’especialista d’anglès o l’auxiliar de conversa.

Cada dia segueixen unes rutines que els fan adquirir uns hàbits i unes habilitats per ser cada vegada més autònoms i fomentar uns valors personals i de relació amb els altres. Per exemple sent encarregats se senten importants i aprenen a ser responsables.

Treball de les emocions

Una activitat que agraeixen molt i els fa sentir molt bé és expressar les seves emocions en aquest moment amb el “Monstre de colors“, per això la fan al matí i a la tarda.

Els projectes d’infantil

Els projectes d’infantil basats en la  manipulació i experimentació fan que tots puguin desenvolupar els seus talents, seguir el seu propi ritme i ser protagonistes del seu aprenentatge.

Alguns d’aquests projectes d’etapa són les matemàtiques vivencials, la lectoescriptura significativa i els ambients d’aprenentatge. 

El pati és també un espai d’aprenentatge, es combinen diferents espais segons l’època de l’any.

Al migdia els infants que es queden a dinar a l’escola disposen d’un menú adaptat a les seves necessitats. Després, si ho necessiten, poden descansar a l’espai destinat a aquesta funció.

A la tarda gaudeixen amb els tallers de construccions, tablets, LEM,  música, psicomotricitat…  on d’una manera més lúdica mostren totes  les seves capacitats. 

Al final del dia s’emporten una motxilla ben plena d’experiències memorables.

Podeu veure el dia a dia a Infantil 3 anys aquí.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website