Escoles, 4 - 08513 Prats de Lluçanès

938 560 229

Aprenendre fora de l’escola: les sortides escolars

Aprenendre fora de l’escola: les sortides escolars

Les sortides  escolars són una manera motivadora i divertida d’aprendre fora de l’escola que agrada a tots els nens i nenes. A l’escola FEDAC Prats fem al llarg del curs nombroses sortides a diferents entorns i amb temàtiques variades que afavoreixen el desenvolupament de les capacitats de tots els alumnes.

Què ens aporten les sortides?

  • Potencien el creixement personal i emocional.
  • Donen l’oportunitat de viure noves experiències, de descobrir les pròpies habilitats i adonar-se dels diferents talents.
  • Ajuden a desenvolupar l’esperit crític.
  • Faciliten la cohesió del grup, la col·laboració i el treball en equip.
  • Complementen l’aprenentatge de l’aula podent crear cada alumne el seu propi coneixement a partir de l’observació, la recerca i l’experiència.
  • Generen aprenentatges significatius.
  • Permeten viure moments memorables que perduren en el temps.

Sortida al Poble Espanyol

Aquest trimestre hem après fora de l’escola realitzatnt una sortida al Poble Espanyol. En aquesta sortida els i les alumnes han pogut conèixer aquest espai i realitzar diferents tallers segons l’edat. Els tallers que s’han portat a terme estan relacionats amb el projecte d’escola “Un pati més artístic” programat per al curs 2021-22. Tothom ha gaudit expressant i coneixent, amb la guia dels monitors i monitores, diferents arts plàstiques com: postals de seda a l’educació infantil, pintar el vidre a cicle inicial, la terrissa a cicle mitjà i la vitrofusió a cicle superior. Posteriorment compartim el plaer d’admirar la feina dels professionals de l’artesania i fins i tot escoltar les explicacions d’una artesana del vidre que ens ha mostrat les seves creacions.

Passejar pels espais del Poble Espanyol ha despertat la curiositat dels nens i nenes descobrint la diversitat de formes arquitectòniques i elements culturals de les comunitats autònomes. Els seus racons plens d’història i d’elements sorprenents, com les escultures, ens han obert les portes als sentits i a les emocions.

“Sense emoció no hi ha curiositat, no hi ha atenció, no hi ha aprenentatge”